onsdag 21 mars 2012

Hora - ny yrkesbakgrund!

Med version 1.001 BETA har yrkesbakgrunderna utökats med horan. Denna yrkesbakgrund är inte tänkt att vara något mähä utan en hård och ganska farlig individ. Därför har horan förutom en uppsättning användbara sociala färdigheter som förföra och köpslå, utan även lätta vapen, slagsmål och hota. Målet med horan är att den ska kännas som en intressant och gångbar yrkesbakgrund, inte bara en tragikomisk klyscha.

Hora
Horan utför sitt efterfrågade men förbjudna värv i stadens slum. Han har levt ett liv fyllt av förnedring och våld och lever i ständig fara för omvärldens beskyllningar. Utanför sänghalmen är han också ständigt utsatt för omvärldens spott och spe, hat och svartsjuka. Yrkesbakgrunden hora innebär att karaktären varit en yrkesprostituerad, en förhärdad överlevare omgiven av människans förtappelser, kroppsvätskor och lägsta drifter.
FÄRDIGHETER: Slagsmål eller lätta vapen, ficktjuveri, förklädnad och skådespeleri, rotvälska (undre världen), spel och dobbel, bluffa, livserfarenhet (gatan), förhandla, förföra, genomskåda, , hota, kontaktnät (undre världen), köpslå
TALANGER: Flyhänt, merkantil, motståndskraftig, orädd, vaksam, ättling

Andra nyheter med version 1.001 är också antalet utmattningsgrader för enkelhetens skull nedbantade till 2. T5-"tärningen" har efter önskemål tagits bort eftersom det är en allmänt bökig tärning att hålla rätt på. Den fanns bara i vissa vapenskador men är nu borttagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar