söndag 20 maj 2012

[Ödets fångar] Spelbar version färdig

Nu är det så pass organiserat att jag kunnat skriva ihop en spelbar pdf som går att titta på via länkarna till vänster på bloggen. Nu ska det speltestas och så småningom layoutas. Jag har jagat gratis dps i flera veckor nu och testat bl.a Scribus, PagePlus och LyX. Scribus har så långt visat sig vara allt annat än inuitivt och LyX väldigt begränsat. PagePlus kändes mer ok och var det enda av de tre som jag kunde snabbt sno ihop något nästan genast, men det kostar 1000 spänn.

lördag 12 maj 2012

[Ödets fångar] Utkast till kartan


Eftersom reglerna egentligen bara väntar på speltest så har jag pulat med settingen. Det ska vara ganska sketschartat men en karta ska helt klart vara med. Iden är en värld som grundas på ett fyr-ekrigt hjul där varje fält domineras av ett element. Eftersom spelvärlden ska befinna sig i obalans mellan elementen har varje enskilt element tagit över sin del av världen och jag hoppas att det är begripligt utifrån kartan också. Så här ser den ut

torsdag 3 maj 2012

[Ödets fångar] Sammanställning

Just nu sammanställer och städar ut bland alla docs till något som är funktionellt och klart för speltest. Det går skitbra!